Biz Kimiz
Tecom Yatırım
Basınçlı Hava
Kojenerasyon
TE-NG-200
TE-ORC
Optimizasyon
TE-blog
İletişim
Gerçekler
Değerler
Sorular
 
TE-NG-200

TE-NG-200 Basınçlı Hava Kojenerasyon Sistemi

Tecom Basınçlı Hava Kojenerasyon Sistemi yakıt olarak kullandığı doğalgazı, basınçlı hava ve kullanılabilir ısı enerjisine dönüştüren bir makine sistemdir.

• Basınçlı hava üretimi; doğalgaz ile çalışan bir içten yanmalı motor tarafından tahrik edilen vida ünitesi ile gerçekleşmektedir. Basınçlı hava üretim prosesinde ısınan kompresör yağı, bir eşanjör ile soğutularak işletmeye sıcak su sağlanmaktadır.

• Doğalgaz ile çalışan içten yanmalı motorun ceket suyu soğutma işlemi ve motorun intercooler soğutma işlemi, ayrı bir eşanjör ile gerçekleştirilerek işletmeye sıcak su sağlanmaktadır.

• Doğalgaz ile çalışan içten yanmalı motorun egzost gazı, atık ısı kazanına gönderilerek işletmeye buhar sağlanmaktadır. İşletmenin ihtiyacı doğrultusunda, egzost gazının atık ısı kazanı yerine bir eşanjörden geçirilmesi ile sıcak su elde edilmesi de mümkündür.

Makinenin motor ateşleme sistemi, hava emiş valfi, tahliye valfi, basınç ve sıcaklık kontrol üniteleri de dahil olmak üzere tüm fonksiyonları PLC ile kontrol edilmektedir.

Makinenin motor ceket suyu, intercooler ve kompresör yağı soğutmasında kullandığı eşanjörlere işletme tarafından sağlanan soğutma suyunun kesilmesi yada yetersiz kalması durumunda, makinenin verimli şekilde çalışmaya devam etmesi için her bir eşnajör yanında hava soğutmalı radyatör ünitesi bulunmaktadır. Makinenin su ve yağ çevirim sistemi ile PLC ünitesinin yazılımı, gerekli anlarda radyatörlerin devreye girip çıkacağı şekilde tasarlanmıştır.

Makinenin PLC sistemi ve radyatörler üzerindeki fan motorları elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Ani elektrik kesintilerinde makinenin kendisini sağlıklı şekilde durdurması ve kapatması için PLC sistemi ayrıca akü beslemesine sahiptir.

Tecom Basınçlı Hava Kojenerasyon Sistemi; kendisi ile aynı kapasitede basınçlı hava üreten bir elektrikli kompresör ile ve kendisi ile aynı ısı enerjisini sağlayan bir doğalgaz ısı kazanı ile karşılaştırıldığında, toplam enerji maliyetinde %45’e varan tasarruf sağlamaktadır.

 

Kavacık Mah. Ekinciler Cad. Muhtar Sokak No:5 Zemin Kat Kavacık-Beykoz/İstanbul         Tel: +90 216 331 12 00       Fax: +90 216 331 12 02      info@tecompressor.com